NB14

Fysiotherapie bij neurologische aandoeningen

Niet aangeboren hersenletsel (NAH) is een verzamelnaam voor alle letsels aan de hersenen c.q. centrale zenuwstelsel die zijn onstaan na de geboorte. Fysiotherapie bij aandoeningen veroorzaakt door hersenletsel is heel specifiek en wordt gezien als specialisme.

Voor wie?
Neurorevalidatie is er speciaal voor patiënten die revalideren van of leven met de gevolgen van een neurologische aandoening. Hierbij kunt u denken aan:
– een beroerte ( CVA)
– ziekte van Parkinson
– MS
– ALS
– dementie
– hersenletsel

Wat kunt u verwachten van de behandeling?
Bij GeriaFit zijn wij expert op het gebied van de neurologie. Ongeveer een derde van onze patiënten revalideren of leven met de gevolgen van een neurologische aandoening.
Onze deelname aan netwerken zoals het NAH Fysionet, ParkinsonNet, Stroke Service en het MS-Centrum houdt onze kennis scherp om u de beste zorg te geven. Ook heeft het geleid tot zeer korte lijnen tussen ons en uw specialisten en behandelaars in Amphia en Revant.

Onze therapeuten weten als geen ander hoe zij uw zenuwstelsel kunnen stimuleren met oefeningen waardoor uw kansen op resultaat verbeteren.
Na een beroerte geldt: hoe eerder men begint hoe beter, want in het eerste half jaar treedt het meeste herstel op, maar ook daarna is training zeer zinvol en leidt vaak tot verbeterde beweging.
Bij progressieve ziekten zoals MS en de ziekte van Parkinson is gespecialiseerde fysiotherapie zeer aan te raden. U leert dan veilig en gemakkelijker te bewegen en u leert om te gaan met de symptomen van uw ziekte. In elk stadium kunnen beperkingen een reden zijn om onze hulp te zoeken. Zo blijft u binnen uw mogelijkheden actief en zelfstandig.

Kenmerken van de behandeling:
– educatie en voorlichting
– oefentherapie
– advies en coaching
– leren (her)kennen en ervaren van eigen grenzen en mogelijkheden
-valpreventie

Specialist in onze praktijk zijn:
Lise Arcoite, Marjet Aerts & Cindy van Mersbergen

Wilt u meer weten over fysiotherapie bij neurologische aandoeningen? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.