Geriafit fysiotherapie praktijk

Klachten bij het ouder worden

Geriatriefysiotherapie is een specialisatie in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met complexe gezondheidsproblematiek. De geriatriefysiotherapeut is deskundig op het gebied van ouderdomsziekten en de juiste behandeling hiervoor.

 

Voor wie?

Naast kwetsbare ouderen is de geriatriefysiotherapie er ook voor patiënten die bijvoorbeeld door een beroerte, dementie of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom. Denk hierbij aan verminderde mobiliteit, verminderd evenwicht, balansproblematiek en kans op vallen. Ook de aanwezigheid van meerdere gezondheidsproblemen tegelijk wordt hierbij in acht genomen.

 

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Onze geriatriefysiotherapeuten weten het maximale uit uw mogelijkheden te halen met de juiste intensiteit. Zij weten precies welke oefeningen aansluiten bij de beperkingen en kunnen dat goed doseren. Dus niet teveel, maar ook niet te weinig.
U kunt oefentherapie krijgen, gericht op een het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.
Daarnaast bieden wij u warme zorg, voorlichting, coaching en begeleiding bij de omgang met uw klachten en beperkingen.  Wij kijken niet alleen naar uw lichamelijke beperkingen maar houden ook rekening met psychosociale problemen zoals eenzaamheid en een verkleind netwerk.
Naarmate u meer inzicht in uw situatie en mogelijkheden krijgt, vergroot uw zelfredzaamheid en dit bevordert uw gezondheid. Zo blijven ouderen en mensen met ernstige ziekten langer zelfstandig met behoud van kwaliteit van leven.

 

Behandeling aan huis

Niet iedereen is in staat om naar onze praktijk toe te komen, daarom behandelen wij ook aan huis in en om de dorpen Made, Terheijden, Wagenberg, Hooge Zwaluwe, Drimmelen en Den Hout. Voor grotere reisafstanden rekenen wij een aanvullende vergoeding. In- en rondom uw huis kan er ook goed getraind worden, dit is immers de plek waar u de meeste dagelijkse bezigheden uitvoert.

 

Kenmerken van de behandeling:

– persoonlijk benadering
– maatwerk
– tijd en aandacht voor de persoon
– bewegingstherapie
– valpreventie
– samenwerking met andere hulpverleners zoals de thuizorg, ergotherapeut, arts of verpleegkundige

Specialist in onze praktijk is: Lise Arcoite

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken met Lise? Neem contact met ons op.

Bekijk al onze behandelmogelijkheden >