NB14

Fysiotherapie bij NAH

Niet aangeboren hersenletsel (NAH) is een verzamelnaam voor alle letsels aan de hersenen en het centrale zenuwstelsel die zijn ontstaan na de geboorte. Fysiotherapie bij neurologische aandoeningen is een specialisatie en wordt ook wel neurorevalidatie genoemd.

 

Voor wie?

Neurorevalidatie is er speciaal voor patiënten die revalideren van of leven met de gevolgen van een neurologische aandoening. Hierbij kunt u denken aan:
– een beroerte (CVA)
– ziekte van Parkinson/parkinsonisme
– MS
– ALS
– dementie
– hersenletsel

 

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Bij GeriaFit zijn wij expert op het gebied van neurologie. Ongeveer één derde van onze patiënten is onder behandeling voor neurorevalidatie.
Onze deelname aan netwerken als NAH-FysioNet, ParkinsonNet, Stroke Service en het MS-Centrum houdt onze kennis scherp. Hiermee kunnen wij u de beste zorg geven. Ook heeft het geleid tot zeer korte lijnen tussen ons en de specialisten in het Amphia Ziekenhuis en Revant.

Onze therapeuten weten als geen ander hoe zij uw zenuwstelsel kunnen stimuleren met oefeningen. Na een beroerte geldt: hoe eerder men begint hoe beter. In het eerste half jaar treedt het meeste herstel op. Echter ook daarna is training zeer zinvol en leidt het vaak tot verbeterd bewegingen.
Bij progressieve ziekten zoals MS en de ziekte van Parkinson is gespecialiseerde fysiotherapie zeer aan te raden. U leert veilig en gemakkelijker te bewegen en u leert om te gaan met de symptomen van uw ziekte. In elk stadium kunnen beperkingen een reden zijn om onze hulp te zoeken. Zo blijft u binnen uw mogelijkheden actief en zelfstandig.

 

Kenmerken van de behandeling:

– educatie en voorlichting
– oefentherapie
– advies en coaching
– leren (her)kennen en ervaren van eigen grenzen en mogelijkheden
– valpreventie

Specialisten in neurorevalidatie in onze praktijk zijn: Lise Arcoite & Cindy van Mersbergen.

Wilt u meer weten over fysiotherapie bij neurologische aandoeningen? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.