algemeen fysiotherapeut

Algemene fysiotherapie

Algemene fysiotherapie is een specialisme in het behandelen van lichamelijke klachten, zoals spierklachten of gewrichtsklachten. De fysiotherapeut kan het lichaam beter laten bewegen en kan pijn verminderen.

Voor wie is algemene fysiotherapie?

Voor de meeste klachten bent u goed geholpen met algemene fysiotherapie. Bijvoorbeeld met klachten als overbelasting, nekpijn, rugklachten of pijn in de knie. Ook voor advies en behandeling om klachten te voorkomen kunt u terecht bij de algemeen fysiotherapeut. Voor meer informatie kijk op deze website.

Kenmerken van de behandeling?

Eerste behandeling
Om een goed beeld te krijgen van uw gezondheid vindt er een intakegesprek plaats. Uw hulpvraag staat centraal in dit gesprek. Daarna volgt het onderzoek; wij observeren u tijdens beweging en onderzoeken waar de klachten uit voort komen. Het eerste consult kan bij u thuis plaatsvinden of op een van onze praktijklocaties.

Behandelplan
Samen met u stellen wij het behandelplan op. De fysiotherapeuten bij GeriaFit kijken met een brede blik naar uw klachten. Er wordt gekeken naar wat het beste past bij uw wensen en mogelijkheden.

Behandelmethodes
Middels voorlichting, oefeningen, adviezen over houding of manuele technieken worden patiënten geholpen. Hiermee wordt bijvoorbeeld de beweeglijkheid  verbeterd, pijn verminderd of kracht opgebouwd. Bij manuele technieken kunt u denken aan massage, gewrichten mobiliseren of tapen.
Wij werken graag met eenvoudige oefenprogramma’s die u ook thuis kunt uitvoeren. De oefeningen zijn altijd afgestemd op uw niveau en sluiten goed aan bij uw dag. Gedurende het behandeltraject wordt inzet verwacht van zowel de patiënt als de therapeut. Samen zorgen we voor het beste resultaat.

Evalueren
Om het resultaat van de behandeling voor ons en uzelf meetbaar te maken voeren wij regelmatig testen uit. Dit zijn meestal vragenlijsten, krachttesten, balanstesten of looptesten. De uitslagen kunnen we dan vergelijken met eerder afgenomen testen om uw vooruitgang te evalueren.

Specialisten in onze praktijk zijn: Lise Arcoite, Lara Loeffen, Cindy van Mersbergen, Michelle Backx, Jeroen Dingenouts en Eline Hinten.

Wilt u een afspraak maken met een van onze fysiotherapeuten? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.

Bekijk al onze behandelmogelijkheden >