algemeen fysiotherapeut

Fysiotherapie bij spier- en gewrichtsklachten

De algemeen fysiotherapeut is een specialist in de behandeling van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. De fysiotherapeut kan het lichaam beter laten functioneren en kan pijn verminderen.

 

Voor wie?

Voor de meeste klachten bent u goed geholpen met algemene fysiotherapie. Bijvoorbeeld met klachten als overbelasting, nekpijn, rugklachten of pijn in de knie. Ook voor advies en behandeling om klachten te voorkomen kunt u terecht bij de algemeen fysiotherapeut.

 

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Eerste behandeling
Om een goed beeld te krijgen van uw gezondheid vindt er een intakegesprek plaats. Uw hulpvraag staat centraal in dit gesprek. Daarna volgt het onderzoek; wij observeren u tijdens beweging en onderzoeken waar de klachten uit voort komen. Het eerste consult kan bij u thuis plaatsvinden of op een van onze praktijklocaties.

Behandelplan
Samen met u stellen wij het behandelplan op. De fysiotherapeuten bij GeriaFit kijken met een brede blik naar uw klachten. Er wordt gekeken naar wat het beste past bij uw wensen en mogelijkheden.

Behandelmethodes
Middels advies, oefeningen en manuele technieken worden patiënten geholpen om bijvoorbeeld de beweeglijkheid te verbeteren, pijn te verminderen of kracht op te bouwen. Bij manuele technieken kunt u denken aan massage, gewrichten mobiliseren of tapen.
Wij werken graag met eenvoudige oefenprogramma’s die u ook thuis kunt uitvoeren. De oefeningen zijn altijd afgestemd op uw niveau en sluiten goed aan bij uw dag. Gedurende het behandeltraject wordt inzet verwacht van zowel de patiënt als de therapeut. Samen zorgen we voor het beste resultaat.

Evalueren
Om het resultaat van de behandeling voor ons en uzelf meetbaar te maken voeren wij regelmatig testen uit. Dit zijn meestal vragenlijsten, krachttesten, balanstesten of looptesten. De uitslagen kunnen we dan vergelijken met eerder afgenomen testen om uw vooruitgang te evalueren.

 

Kwaliteit

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd. Alle therapeuten bij GeriaFit staan ingeschreven in het BIG-register van de overheid. Daarnaast zijn zij allen opgenomen in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie (KRF). Dit register is opgezet door het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie en is bedoeld om de kwaliteit van fysiotherapie te stimuleren.
Wie aan alle kwaliteitseisen voor behandeling, praktijkervaring, bijscholing en vakoverleg voldoet en werkt volgens de KNGF-richtlijnen, mag zich in het KRF inschrijven.

Wilt u een afspraak maken met een van onze fysiotherapeuten? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.

Bekijk al onze behandelmogelijkheden >