Geriafit fysiotherapie praktijk

Fysiotherapie bij reumatische aandoeningen

Bijna 2 miljoen Nederlanders hebben een vorm van reuma. Bij diverse vormen van reuma is begeleiding van een fysiotherapeut zinvol. Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat, die niet door een ongeval zijn ontstaan.

Voor wie?
Iedereen kan reuma krijgen, op elke leeftijd. Er zijn meer dan 100 verschillende soorten reumatische aandoeningen.  Over het algemeen worden deze opgedeeld in drie categorieën:
– Ontstekingsreuma, bijvoorbeeld reumatoïde artritis
– Artrose
– Weke delen reuma, bijvoorbeeld fibromyalgie.
Lees meer over de verschillende vormen van reuma op de website van Reuma Nederland

Wat kunt u verwachten bij de behandeling?
De fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt u bij allerlei lichamelijke klachten. U krijgt voorlichting om zo goed mogelijk om te gaan met uw ziekte en u leer verantwoord bewegen.
U heeft geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. U kunt zelf een afspraak maken met een eerstelijns fysiotherapeut. Wel is het verstandig uw hoofdbehandelaar (reumatoloog of huisarts) te informeren. De laatste jaren is er grote vooruitgang geboekt in de behandeling van de reumatische aandoeningen. Veel reumapatiënten kunnen baat hebben bij gespecialiseerde fysiotherapie. Kennis van pijnsystemen, pijngedrag en motiverende gesprekstechnieken stellen de therapeut in staat om mensen met reumatische aandoeningen optimaal te begeleiden.

Kenmerken van de behandeling:
– actieve benadering
– educatie en voorlichting
– gedragsverandering
– motiverende gespreksvoering
– oefentherapie
– zo nodig lokale behandeling

Specialisten in onze praktijk zijn: Lise Arcoite en Lara Loeffen.

Wilt u meer weten over fysiotherapie bij reumatische aandoeningen? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.

Bekijk al onze behandelmogelijkheden >