Fysiotherapie bij etalagebenen

Claudicatio Intermittens (CI), ook wel “etalagebenen”, is een uitingsvorm van perifeer arterieel vaatlijden (PAV).

Voor wie?
Mensen met CI ervaren pijn of kramp in de kuit, bil of bovenbeenspieren tijdens het lopen. Deze pijn is het gevolg van onvoldoende doorbloeding in de betreffende spieren. Door deze klachten neemt de loopafstand af waardoor het algemene dagelijks functioneren wordt beperkt. Het minder ver kunnen lopen heeft voor veel mensen bovendien een impact op het sociale leven.

Wat kunt u van de behandeling verwachten?
Uit onderzoek blijkt dat looptherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut effectiever is dan alleen een loopadvies. Middels ClaudicatioNet (Chronisch Zorgnet) is een landelijk netwerk ontstaan voor therapeuten die zich gespecialiseerd hebben in het geven van gesuperviseerde looptherapie. De behandeling bestaat uit een combinatie van looptraining, kracht oefeningen en andere vormen van bewegen. Resultaat na 3 maanden training is gemiddeld een verdubbeling van de loopafstand of beter.
Indien gewenst kunnen mensen worden begeleid bij het verbeteren van hun leefstijl, zoals meer bewegen in het dagelijks leven,  stress vermindering, gezonder eten (gewicht afvallen of aankomen) en stoppen met roken.

Kenmerken van de behandeling
– looptraining
– informatie
– adviezen
– oefentherapie
– leefstijl verbetering

Specialist in onze praktijk is: Lise Arcoite.
Aangesloten bij ClaudicatioNet (Chronisch Zorgnet)

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken met Lise? Neem contact met ons op.

Bekijk al onze behandelmogelijkheden >