• 11 APR 22

    Parkinson en mindfulness

    Mindfulness is een levensvisie waarin aanvaarding van voor- en tegenspoed en bewust leven centraal staat. Het is trainen van aandacht, zonder oordeel te hebben. Mindfulness wordt steeds meer toegepast in de gezondheidszorg en kan positieve veranderingen geven in houding en gedrag op het gebied van gezondheid. Ook bij mensen met de ziekte van Parkinson of een vorm van parkinsonisme kan mindfulness training zinvol zijn. Dit is dan ook de reden dat wij mindfulness hebben toegevoegd aan ons leefstijlprogramma ParkinsonFit. Om de week zal er een training mindfulness plaatsvinden, indien de eventuele partner of mantelzorger ook graag mee doet volgt deze de training in de andere weken.

    Wil je meer informatie over mindfulnesstraining bij mensen met de ziekte van Parkinson? In dit artikel uit het Parkinson Magazine wordt er uitgebreid op ingegaan.
    Klik op de link om het artikel te lezen: Parkinson en mindfulness

    Heb je interesse in het ParkinsonFit programma van Centrum voor Vitaliteit? Kijk op deze pagina of meld je gelijk aan! De eerstvolgende groep zal starten in de eerste week van mei.